Аз съм Лидия Бойкова. Живея в Благоевград, но все по-често предпочитам да съм извън града, близо до природата, да се грижа за градината, да усещам истинската хармония и ритъм на живота. Тук винаги може да намериш повече вдъхновение за нови идеи, прозрения и творчески импулси. Така се появи новата ми стихосбирка „Преоткриване“ (2017 г.) Първата ми книга с поезия се нарича „Светла магия“ (1995 г.), след нея се появи „Белязан пръстен“ (2000 г.), после „Звездните реки“(2004 г.) , „Граал от любов“ (2005 г.) и „Лиричен автограф“ (2015 г.) Всяка от тях е различен момент от живота ми, от представата ми за живота и света. Илюстрациите към книгите са направени от моя съпруг, който рисува от вътрешна потребност, както аз пиша по същата причина, макар че основната ни професия е нещо различно.

Автор съм и на четири книги с литературни анализи -за 7, 8, 9 и 10 клас. Публикувала съм мои авторски разработки в национални издания като в. „Гимназист“ и „Кандидат-гимназист“ върху теми от учебните програми по литература от 7 до 12 клас. През 2002 г. спечелих първа награда за литературна история и критика по случай 10 год. от създаването на издателство „Рик“.
Публикувала съм също така и в различни периодични издания статии, очерци, репортажи, есета, свързани с актуални проблеми. Мои стихотворения са публикувани в литературни издания и поетични алманаси.
През 2008 г. получих награда за стихотворението ми „Аква дива“ за принос към съхраняването на изконните човешки ценности.

Това, което привлича вниманието ми, е свързано с Времето и човешките ценности, любовта, природата, хармонията в човешкото сърце, преходното и вечното.
За мен Интернет е широко отворен прозорец за всеки, който търси път към други хора. Разнообразието е част от човешкото познание. Всеки има своя представа за света. Затова има толкова различни стилове. Всеки творец търси своя изказ, създава свои образи и влага в тях своите послания към онези, които ще ги прочетат.
Надявам се искрено моите послания да ви докоснат и да оставят следа в сърцето ви!

Едно мнение по „За мен

 • 09.12.2016 в 11:11
  Permalink

  БЯЛА ПТИЦА

  Бяла птица си
  с няколко чифта криле
  цял живот е за тебе летене.

  Твоя свят е безкрайно небе
  със безбройни звезди
  и изгряващи нови вселени.

  Имаш толкова много любов
  необятна, туптяща
  и летяща във всички посоки.

  Ти само лети и раздавай криле,
  и мечтай, за полет и
  нови души вдъхновявай….

  Може би… Някой ден… Много скоро,
  с летящи хора, мечти и звезди
  ще бъде пълно необятното светло небе.

  С обич и благодарност, че те има, Ц. С.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!